Wat eten we vanavond? Dat is een vraag die ik mezelf vaak stel. Gelukkig heb ik een uitgebreide verzameling aan recepten waar ik uit kan kiezen. Gisteren was weer eens zo’n dag dat ik me die vraag stelde, dus ging ik weer eens kijken in mijn verzameling, en kwam ik een recent recept tegen wat ik heb gezien op 24Kitchen. Een beetje aangepast naar mijn wensen door de mozzarella te vervangen door op gevoel wat Parmezaanse kaas toe te voegen. Dit was het resultaat.
Romige hampasta
Ingredients
Instructions
-
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de broccoli af.
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de aubergine en ham in blokjes.
-
Bak de champignons, aubergine en de ham op hoog vuur in ca. 5 minuten mee met de ui en knoflook. Schenk de kookroom op de groenten en laat ca. 5 minuten inkoken.
-
Breek de mozarella in stukjes en voeg de mozarella en de broccoli toe aan de groete (dit is het punt waar ik mijn kaas ook heb toegevoegd), roer goed door en laat ca. 2 minuten meekoken. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over borden en schep de romige groente erover.